سوال 081/شخصی هستم که شهوت جنسی بالایی دارم لطفا مرا در کنترل آن راهنمایی کنید.

سوال081:

من شخصی هستم که شهوت جنسی بالایی دارم. استمنا حرام است و شرایط ازدواج ندارم با خوردن غذاهای مخصوص نتوانستم جلوی شهوتم بگیرم چه کار کنم. 

 پاسخ :


باسلام.

پرسشگر گرامی خوشحالیم مخاطبمان فردی است که


1. دغدغه دینی و مذهبی دارد و می خواهد بر روی مدار دین و دستوراتش حرکت کند و رضایت خدا را به دست آورد ؛ که در غیر این صورت، نظر شرع برایش اهمیتی نداشت.


2. راه زیبای مشورت را برای مشکلاتی که با آن ها روبرو می شود انتخاب می کند.


3. به وجود مشکلش اقرار می کند و سعی در حل آن دارد. (اقرار به وجود مشکل قدم اول در حل آن است) این ها تنها بخشی از ویژگی های مثبت شماست؛ ویژگی هایی که هر جوانی باید آرزوی داشتن آن ها را بکند و خوشبختانه شما آن ها را دارید. این نوع نگاه به زندگی، بی شک فرد را به مسیر الهی و صحیح هدایت می کند. به خاطر این ذهن زیبا و فکر مترقی به شما تبریک می گوییم و مطمئنیم با توکل به خدا و استعانت از او و همچنین اراده و همتی که به خرج می دهید و با توجه مطالبی که خدمتتان ارائه می کنیم می توانید بر مشکلتان فائق آیید.


 

پرسشگر گرامی؛ برای کنترل و تامین نیاز جنسی تنها سه راه وجود دارد و راه دیگری نیست :


1. راه ازدواج ( که مورد تایید دین اسلام است)


2. کنترل این غریزه تا فراهم شدن شرایط ازدواج ( که مورد تایید اسلام است)


3. ارضای این نیاز به صورت نامشروع ( روابط نامشروع دختر و پسر، استمنا، استشها، لواط، مساحقه، تفخیذ، زنا و ... ؛ که مردود است و بسیار آسیب زاست)


ما از شما می پرسیم آیا راه دیگری هم برای ارضای این نیاز وجود دارد. مسلما نه.


شما (به عنوان یک مسلمان معتقد) وقتی برای خرید وسیله ای ضروری به پول نیاز دارید چه کار می کنید؟ سعی می کنید آن را به طور مشروع تهیه کنید ( کار می کنید، قرض می گیرید و ...) و اگر نتوانستید آن پول را تهیه کنید خواسته تان را برای خرید وسیله مورد نظر به تعویق میندازید تا بتوانید آن پول را تهیه کنید و بعد اقدام کنید. شما در اینجا برای رسیدن به هدفتان ( خرید وسیله مورد نظر) دزدی نمی کنید زیرا نا مشروع است. در زمینه ارضای این نیاز هم مساله عینا همین گونه است. وقتی نیاز جنسی دارید باید سعی کنید ابتدا زمینه ازدواج را به هر شکلی فراهم کنید ( کمک گرفتن از خانواده و ...). اگر شرایط برایتان فراهم نشد باید خواسته تان را تا فراهم کردن شرایط به عقب بیندازید. فرد مسلمان در اینجا اقدام به ارضای نامشروع این نیاز نمی کند.


پرسشگر گرامی غریزه جنسی نیازی است که خداوند در وجود هر انسانی قرار داده است و عاملی برای تکثیر نسل آدمی است. خداوند وقتی نیازی را در وجود انسان قرار می دهد راه برطرف کردن و ارضا آن نیاز را هم مشخص می کند. تنها راه مشروع برای برطرف کردن نیاز جنسی، ازدواج است؛ اگرکسی ضررهای جسمی و روحی اعمالی که به طور غیر مشروع این نیاز ر ا برطرف می کند را بداند و به این درک برسد که این اعمال زندگی دنیایی و اخرویش را به نابودی می کشاند و دین هم به خاطر همین مسأله انجام این اعمال را حرام کرده است، آیا به خاطر لذتی آنی اقدام به اینکارها می کند؟ مسلما نه.


به هر حال اگر شرایط ازدواج برای کسی هنوز مهیا نشده است باید همان گونه که دین دستور داده است عفت پیشه کند و نه اینکه روی به ارضای نامشروع نیازهای جنسی اش بیاوردبدون تردید اگر خداوند غریزه جنسی را در انسان قرار داده قدرت و توان مقابله با گناه را نیز در وجود وی قرار داده است. خداوند کاری خارج از ظرفیت و توانایی انسان نمی خواهد و بیش از آن هم بر او تکلیف نمی کند. گاهی اوقات ممکن است برای بعضی از افراد واقعاً امکان ازدواج به هیچ وجه فراهم نشود، در این صورت، قرآن کریم دستور به پاکدامنی و عفاف می دهد و می‏فرماید: «ولیستعفف الذین لایجدون نکاحا حتی یغنهم‏ الله من فضله» ، خداوند در این آیه، صریحاً دستور به عفاف و خودنگهداری می‏دهد و این بهترین شیوه و روشی است که با به کار بستن آن روح ایمان و تقوا در انسان پرورش می‏یابد و سبب تقویت اراده و تسلط بر نفس می‏شود و روحیه عفّت در انسان زنده می‏گردد.

 


***راهکارهای کلی در این زمینه:


1- برنامه‌ریزی برای کار مداوم

جوانان و نوجوانان از نیروی سرشار و فوق‌العاده‌ای برخوردارند. این نیرو اگر در زمینه‌های دیگر مورد اساتفاده قرار نگیرد و به صورت مطلوب از آن استفاده نشود، با توجه به شرایط سنی آن‌ها در قالب امور جنسی و شهوانی ظاهر خواهد شد. اگر جوانان و نوجوانان به کار مداوم عادت کنند و نیرو و توان خود رادر این زمینه به مصرف برسانند تا حدودی از انحرافات اخلاقی و شهوت و غریزة جنسی در آنان پیشگیری می‌شود. کارهای بدنی موجب تعادل جسم و روان می‌شوداگر نیک بنگریم افرادی که به کار مداوم مشغول هستند و نیرو و استعدادشان را در زمینه‌های مثبت و سالم به کار می‌اندازند، کم‌تر دچار انحرافات اخلاقی و بحران‌های روحی می‌شوند. کار موجب می‌شود نیرو و انرژی جوان قبل از آن که به چربی‌های اضافی تبدیل گردد و اختلالاتی در ساز و کار اندام‌های بدن ایجاد گردد، از طریق سوخت و ساز مفید و سالم به مصرف برسد.


2- تنظیم خواب

تحقیقات نشان می‌دهد که بیش‌تر انحرافات به خصوص در زمینه مسایل جنسی از فکرهای ناسالم و خیال‌پردازی‌هایی که جوانان قبل از خواب رفتن دارند، ناشی می‌شوداگر جوان قبل از آن که به خواب برود، فکرش به خودش و یک سری مسایل و موضوعات مربوط به دورة جوانی، معطوف گردد، کم کم به انحرافات کشیده خواهد شد. بنابراین، یکی از روش‌های پیشگیری از انحرافات این است که برنامة خواب به صورت دقیق تنظیم شود و تا زمانی که خواب بر شما غالب نشده به رختخواب نروید. وقتی به رختخواب بروید که کاملاً خسته و آمادة خواب هستید. لازمة این کا این است که در طول روز مشغول فعالیت‌های مهم بوده و به اندازة کافی کار کرده باشد.

طبیعی است اگر جوان با خستگی به رختخواب نرود، به ناچار مدت زمانی را در بستر بیدار خواهد ماند تا به تدریج به خواب رود و چون افکار و اندیشه‌های شهوانی و تحریک‌آمیز معمولاً در این مواقع به سراغ جوان می‌آیند، تنظیم ساعات خواب برای جوان، ضرورت خاصی می‌یابدیکی از روان شناسان در این باره می‌گوید: نیمة اول شب بیش از نیمة دوم آن به بدن نیرو می‌دهد بنابراین باید از آن به نحوی مفید استفاده شود. و صبحگاهان به محض اینکه از خواب بیدار شدید. بی‌درنگ از بستر برخیزید و توجه داشته باشید که بامدادان بیدار ماندن در بستر خواب، بسیار زیان‌بار است، جسم را سست و ناتوان می‌سازد و وسوسه‌های شوم در دل فرد ایجاد می‌شود.


3- دوری از محیط‌های آلوده و ناسالم

یکی از علل و عوامل انحرافات جنسی و به طور کل انحرافات اخلاقی، محیط آلوده و محرک‌های شهوانی است. محیط از طریق وارد نمودن عناصر محرک در گرایش‌های انحرافی، منجر به طغیان غریزة جنسی در جوان می‌شود. مسایلی از قبیل بدحجابی، روابط ناسالم و آزاد دختر و پسر، برخی از سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌های خارجی و هم چنین استفادة نادرست از اینترنت در تحریک شهوت و غریزة جنسی جوان مؤثر است شاید برای برخی زا نوجوانان یادآوری و تذکر مسایل دینی و اخلاقی چیزی بیهوده و غیر ضروری تلقی شود، زیرا آن‌ها نه در فکر سلامت خویش هستند و نه مسایل اخلاقی و دینی را می‌پذیرند، اما برای شما که روحیة مذهبی قوی دارید و همین مسأله باعث شد تا نگران آینده‌تان باشید، گفتن این مسایل مهم و ضروری است. اگر واقعاً می‌‌خواهید از جوانی‌تان به خوبی استفاده کنید و در راه درست و سالم گام بردارید، سعی کنید از محیط‌های آلوده و دیدن عوامل تحریک کننده، جداً پرهیز نمایید.


4- استفاده درست و مطلوب از اوقات فراغت

یکی از زمینه‌های پیدایش انحرافات در جوانان و نوجوانان، استفادة نادرست آن‌ها از اوقات فراغت است. اوقات فراغت طولانی و بی‌برنامه نوجوانان را عاصی و سرگردان می‌کند. آن‌ها به تدریج سرخورده و مأیوس می‌شوند و در نتیجه به دنیای درون خویش پناه می‌برند و در کنج خلومت و انزوا راهی برای مشغولیت خود می‌جویند.


5- پیشگیری از روابط ناسالم

جوانان و نوجوانانی که روابط نامطلوب و ناسالم دارند و با افراد منحرف و بی‌بند و بار دوست و رفیق هستند، کم کم به انحرافات کشیده می‌شوند و تحت تأثیر امور شهوانی قرار می‌گیرند. نفوذپذیری جوانان از دوستان و همسالان بیش از سایر گروه‌ها است. در سنین بلوغ صحبت‌های آهسته و در گوشی بین نوجوانان بیش‌تر می‌شود و محور این گفتگوها، غالباً مسایل جنسی و امور شهوانی است که به صورت مخفیانه و به دور از انظار بزرگ‌ترها طرح می‌شود. برای پیشگیری از انحرافات اخلاقی سعی کنید از دوستی‌های آلوده و مشکوک جداً پرهیز نموده و با افراد سالم و مذهبی ارتباط برقرار نمایید.


6- پرورش تقوا و معنویت در وجود خویش

همة آنچه بیان شد، به نحوی می‌توانند در پیشگیری از انحرافات اخلاقی و طغیان شهوت و غریزة جنسی نقش داشته باشند، اما آن چه بیش از همه ضروری است و به صورت زیربنایی در شخصیت و رفتار جوان مؤثر است. پرورش معنویت و تقویت ایمان و تقوای الهی است. ما در عصری زندگی می‌کنیم که جهان به شدت در مادیات فرو رفته و یک سره غرق در جاذبه‌های نفسانی و امور شهوانی گردیده است. در شرایط کنونی، خلأ عظیم و هولناکی از اخلاق و معنویت پدید آمده و تمامی مشکلات انسان‌ها نیز از همین جا ناشی شده است.

اگر با تقویت ایمان و نیروی اراده، باورها و اعتقادات نوجوانان تقویت گردند، بدون شک بخشی از مشلکات آنان به ویژه در زمینة مسایل اخلاقی و شهوت و غریزة جنسی درمان می‌شود.

اگرجوان از ته دل باور نمود که تمام اعمال و رفتار او را خدا می‌بیند و بر اساس عملکرد افراد به آن‌ها پاداش می‌دهد و اساساً سعادت و خوشبختی انسان به دست خودش می‌باشد، در این صورت احتمال اینکه مرتکب گناه نشود بسیار زیاد است.

یقین داشته باشید، تا زمانی که نیروی ایمان و تقوا در وجود انسان بارور و تقویت نگردد، هیچ ضمانتی از شهوت و انحرافات اخلاقی وجود ندارد. به خصوص در وضعیت کنونی که عوامل تحریک کنندة بسیار زیاد است. بنابراین قبل از هر چیزی سعی کنید نیروی ایمان و تقوا را در وجود خویش بارور کنید. اگر فکر و ذهن شما متوجه خدا باشد و همیشه نماز خود را اول وقت انجام دهید، خداوند شما را یاری می‌کند تا از هر گناهی مصون بمانید و تحت تأثیر شهوت و غریزة جنسی قرار نگیریدخداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «ان الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر» به درستی که نماز انسان را از هر گونه آلودگی و عمل زشت و گناه دور نگه می‌دارد. نماز واقعی نه تنها والاترین عامل کنترک شهوت و دفاع در برابر هجوم انحرافات اخلاقی تلقی می‌شود، بلکه عامل تهاجمی علیه انحرافات و شهوت‌ها نیز محسوب می‌گردد.

 




***شیوه های مدیریت غریزه جنسی و کنترل شهوت :



1. برخی داروهای گیاهی در کاهش غریزه جنسی تأثیر زیادی دارند، مثل سداب که گیاهی است دارای برگ های ریز و باریک ،ولی بسیار بد بو که به یونانی فیجن و در شمال ایران (تنکابن و مناطق دیلمان)"پیم" نامیده می¬شود. عصاره و جوشانده برگ آن میل شود. نام این گیاه در لغت نامه دهخدا آمده که می¬توانید اطلاعات بیش¬تر را از آن بگیرید. البته برای تعیین مقدار آن حتما باید با پزشک مشورت شود


2. ازغذاهایی که طبع سرد دارند مثل عدس، لبنیات به خصوص ماست،و سبزی به ویژه کاهو و کلم زیاد استفاده کنید.


3. از خوردن مواد غذایی انرژی زا و محرک که طبیعت گرم دارند،مانند:عسل ،خرما،پیاز،موز، ارده شیره ،قاووت،سیر،تخم مرغ،فلفل و انواع ادویه جات، گردو،پسته و... پرهیز کنید یا به حداقل برسانید 0

4.یکی دیگر از راه‌های کنترل غریزة جنسی، دوری از پرخوری است. از این رو در روایات اسلامی از روزه‌داری به عنوان عامل تعدیل غریزه جنسی یاد شده است.


5. پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «ای جوانان، هر یک از شما قدرت ازدواج دارد، ازدواج کند. اگر قدرت ندارد، روزه بگیرد، زیرا روزه گرفتن برای کنترل شهوت مفید است».


6 . اطراف آلت تناسلی را از موهای زاید صاف نکنید ،مگر آن که بلند شدن موها ضرر داشته باشد .در این صورت به جای تیغ از نوره استفاده کنید .


7. فرد مبتلا سعى کند به هنگام خواب شکمش بیش از حد معمول پر نباشد.


8. از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسى و حتى شوخى‏هاى جنسى و تحریک‏کننده جدا پرهیز کند.

9. از خوردن مواد غذایى که محرک است مانند: خرما، پیاز، فلفل، تخم‏مرغ، گوشت قرمز، غذاهاى پرچرب، حتى‏المقدور اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا کند.


10. قبل از خواب حتما مثانه خود را تخلیه نماید.


11. از نوشیدن افراط ‏گونه آب و مایعات پرهیز کند (به خصوص شب‏ها و قبل از خوابیدن).


12. هیچ‏گاه بدن عریان خود را در آینه نگاه نکند.


13. از دست‏ورزى اندام جنسى خود اجتناب کند و در هیچ شرایطى دست‏ورزى نکند.


14. هرگز به رو نخوابد. هنگام خواب سر و دست ها از زیر پتو ولحاف بیرون باشد.


15. به منظور تخلیه انرژى زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کند.


16. هیچ‏گاه بیکار نباشد، براى اوقات فراغت خود برنامه داشته باشد و آن را با مطالعه، ورزش, عبادت و... پر کند


17. هفته ‏اى یکى دو روز روزه مستحبى بگیرد و اگر توان آن را ندارد و یا شرایط روزه‌گرفتن مهیا نیست حداقل میزان صرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزایش و تعداد دفعات غذا را کاهش دهد و به حداقل خوراک اکتفا کند.


18. با نامحرم رفتار متکبرانه داشته باشد و از سخنان ملایمت‏آمیز با آنها خوددارى کرده واز نرمى در کلام با آنها اجتناب ورزد.


19. هیچ‏گاه با نامحرم و جنس مخالف در مکان خلوت و دور از نگاه دیگران باقى نماند، حتى براى آموزش و... 


20. قرآن زیاد بخواند و درباره معانى آیات آن فکر کند.


 

***سخن نهایی:

نسبت به نماز به خصوص نماز اول وقت (و درصورت امکان جماعت) اهتمام داشته باشیدهمان طور که می دانید نماز انسان را از فحشاء و منکرات باز می دارد و این وعده حق الهی است. «ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر؛ همان نماز،بازدارنده از فحشا و منکر است». در هیچ شرایط زندگی، از خداوند قادر ناامید نشوید، و همیشه به او توکل کنید، و دست به دعا بردارید، از خداوند بخواهید، تا شما را در جوانی پاک نگه دارد. از خدا حقیقتاً بخواه، مطمئن باش یاریش را حس خواهی کرد، فقط بخواه از ته دل.

همانطور که گفته شد یکی از عوامل موفقیت شما در هرکاری، خصوصا در مشکل یاد شده، تقویت اراده است، پس در تقویت آن کوشا باشید. در این راستا گرفتن روزه برای دوری از گناه، تقویت اراده و رویش تقوا در درون بسیار موثر است. امام علی – علیه السلام- می فرماید:« هنگامی که نفس انسانی، قوی شود، شهوتش کاهش می یابد». در سوره ای بقره آیه 45 می فرماید، که از نماز و روزه کمک بگیرید

بدانیم ما خلیفه خدا هستیم و در این مورد لازم است، روزها فکر و تأمل کنیم، رسیدن به این درک چنان به ما ارزش می دهد که حتی لحظه ای وقت خود را بی جهت صرف نخواهیم نمود، تا چه برسد در گناه. بر روی این مطلب فکر کنیم، فکر. ما برای کار دیگری به این دنیا آمده ایم، اما کار دیگر می کنیم!!!

این نوشتار را با این جمله به پایان می‏بریم که بزرگان گفته ‏اند: «نفس را مشغول بدار وگرنه او تو را به خود مشغول خواهد ساخت».

موفق باشید. باز هم با ما سخن بگویید..

   

 

 


منبع : اداره پرسمان نهاد رهبری در دانشگاه ها

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.